Afscheidshuis Altiora

uw eigen stijl, uw eigen manier

De dagen tussen overlijden en de uitvaart zijn belangrijk. Naast de organisatie van de uitvaart wilt u tijd en rust vinden om nog samen met de overledene te zijn. Thuis-opbaringen verzorgen wij vanzelfsprekend ook, maar ons Afscheidshuis aan de Horsterweg 39 biedt zoveel sfeer en gemak. Liever niet de hele dag aanloop aan huis? De overledene liever opbaren in een andere omgeving dan het zorg/verpleeghuis? 

Afscheid nemen kan in het Afscheidshuis in uw eigen stijl en op uw persoonlijke manier. U krijgt een sleutel die vrijheid geeft te komen en te gaan wanneer ú dat wilt. U kunt familie en vrienden ontvangen, een kopje koffie of thee zetten. Maar u kunt er ook alleen zijn, uw eigen verdriet ruimte geven, muziek luisteren en mijmeren. De sfeer in Afscheidshuis Altiora is intiem en dat willen wij graag zo houden. De ruimte is ook zeer geschikt voor een rustige condoleance en voor het houden van een afscheidsplechtigheid in kleine besloten kring. Vanwege de goede bereikbaarheid wordt het Afscheidshuis, ook door nabestaanden buiten Ermelo, zeer gewaardeerd.

Het rijksmonument biedt rust, geborgenheid en harmonie aan onze nabestaanden. Het Afscheidshuis is tegelijktijd met sanatorium de Hooge Riet ontworpen, in de dertiger jaren, door architect Rothuizen. Het monument is aan de binnenzijde van verrassende schoonheid. De prachtige gebrandschilderde ramen zijn een monumentaal detail. Het raam met de kaarsvlam is het logo van Altiora.

Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u van 10.00 to 12.00 uur het Afscheidshuis bezoeken en ons ontmoeten.

Meer over opbaren: klik hier
Meer over inloop @ adviesochtend: klik hier