Crematie


Als mensen kiezen voor crematie is dat een bewuste keuze. Cremeren kan gebruikelijk zijn in uw familie. Maar misschien maakt u deze keuze om ruimtebesparing of dat uw kinderen niet de zorg hoeven te dragen voor een graf.

De afscheidsbijeenkomst voorafgaand aan de crematie hoeft u niet perse in een crematorium te laten plaatsvinden. U kunt ook kiezen voor een andere locatie voor de afscheidsbijeenkomst, om na die tijd – al dan niet in besloten kring – de overledene naar het crematorium te begeleiden. En dat geldt hetzelfde voor een samenzijn na de crematieplechtigheid. U kunt ook kiezen voor een andere locatie dan de lounge van het crematorium. In deze regio hebben beschikken wij over vier  crematoria: Heidehof te Ugchelen (Apeldoorn), Amersfoort te Leusden, Ölandhorst te Lelystad en Kranenburg te Zwolle. Uw gevoel of een opgedane ervaring, de inrichting en de ligging bepalen uw keuze. U kunt de sites van de crematoria bezoeken voor meer info.

Er zijn vele mogelijkheden om as een bestemming te geven. Uitstrooien over land of over water, sierurnen voor thuis of in een columbarium (Ermelo). Anderen kiezen voor een urnengraf, urnenmuur of bijzetting in een bestaand graf. Ook kan as in een sierraad worden verwerkt of in glaskunst.

Een boom als uniek monument. Een levende en groeiende herinnering om vast te houden en tegenaan te leunen. Om elk jaar te zien groeien, om tijdens de seizoenen te zien veranderen… en in de lente bij het ontluiken telkens opnieuw een teken van leven. Remember in Green biedt een unieke manier om een levende en groeiende herinnering te creëren na een verlies. Door gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde en wereldwijd gepatenteerde methode wordt een jonge boom gekweekt op de vruchtbare bestanddelen van as van de overledene. De jonge boom blijft tijdens dit groeiproces op onze Plantage. Hier wordt de boom elke dag omringd door de hoogste kwaliteitszorg van vakkundige groenspecialisten. Zodra de boom volledig geworteld is en alle voedingsstoffen heeft benut, kan deze geplant worden op een plek naar keuze.

Meer over ons werkgebied: klik hier
Meer over plechtigheidsbegeleiding: klik hier