Kinderen

ik blaas je mijn liefde toe

Je moet er niet aan denken, maar het zal je toch gebeuren... Een kind verliezen is het meest verschrikkelijke wat je je kan indenken. Een kindje is vanaf 24 weken zwangerschap al een heel mensje, een baby, een peuter, kleuter, jonge kinderen en pubers. Hoe kwetsbaar is een mens. Een uitvaart komt er op aan, altijd al, maar voor ons gevoel nu nog meer. Wij doen er alles aan om de ouders en familie bij zo'n groot verdriet tot steun te zijn met advies en praktische mogelijkheden.

Er kan veel gebeuren in een jong leven. Een kind kan geconfronteerd worden met een begrafenis of crematie van één van de grootouders, een ouder of een ander gezins- of familielid. Wij betrekken ze erbij en zien hoe ze zelf met hun eigen spontane manier er mee om gaan. Een fijne hulp voor kinderen is het boekje 'Dag lieve...'. In dit boekje kan het kind of kleinkind mooie herinneringen opschrijven en daarnaast kan ook de website Daglieve.nl worden bezocht. Het boekje, maar ook de website, is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Altiora Uitvaartzorg is in het bezit van een troostkist vol met materialen, boekjes en knuffels voor kinderen tot een jaar of 12. Deze kist vindt vast wel een plekje in de woon- of kinderslaapkamer.

Ik hoop
op een klein licht
in mij
dat met haar stralen
anderen beroert -
mensen verwarmt

(anneke morsink)

Meer over de troostkist: klik hier