Anneke Morsink

Toen ik in 2002 Altiora Uitvaartzorg oprichtte had ik een missie: garant staan voor een uitvaart die klopt. Een uitvaart met een eigen sfeer, gevoed door familieden en vrienden. Mijn passie en gedrevenheid vind ik terug in Adriënne en Jenny. Ik ben er wat trots op te bemerken dat Altiora Uitvaartzorg wordt gewaardeerd om de kwaliteit waar wij voor staan. Naast de aansturing van mijn bedrijf, houd ik mij vooral bezig met plechtigheidsbegeleiding. Daarnaast schrijf ik graag gedichten en columns.

Ooit is mij gevraagd: 'Wat heb jij toch met de dood?" "Met de dood?", antwoordde ik. "Ik heb juist zoveel met de levenden, want die moeten verder..." Mensen helpen, hoe mooi is dat!

Link naar Column: klik hier


Je komt binnen in een verdrietige situatie en dan mag ik voor enkele dagen deel uit maken van het gezin. Toegelaten worden in hun leven, wat is dat bijzonder. In rust, meedenken, ruimte geven en vertrouwen, mag ik bijdragen aan een persoonlijk afscheid.

 


Het mooiste aan ons vak is toch de omgang met mensen. Iets voor families kunnen en mogen betekenen in een kwetsbare en verdrietige periode. Luisteren met mijn hoofd en hart naar wat nodig is. Vanuit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat je verstaan wordt. In alle rust meedenken en mogelijkheden bespreken zodat er weloverwogen keuzes worden gemaakt. Een mooie, persoonlijke uitvaart is de eerste stap in het proces van loslaten in liefde.