Anneke Morsink


In 2002 heb ik Altiora Uitvaartzorg opgericht en dit jaar bestaat zij dus al 20 jaar!
Daar ben ik wat trots op! Trots op mijn uitvaartverzorgsters en medewerkers! Want Altiora heeft een naam opgebouwd die staat voor vertrouwde en persoonlijke uitvaartzorg. Het is moeilijk een definitie te geven voor persoonlijke uitvaartzorg, maar ik denk dat "leven en herinneren op uw eigen manier" het beste omschrijft waar wij voor staan.
Naast de aansturing van Altiora houd ik mij ook bezig met plechtigheidsbegeleiding. Daarnaast schrijf ik graag gedichten en columns.

Ooit is mij gevraagd: 'Wat heb jij toch met de dood?" "Met de dood?", antwoordde ik, "Ik heb juist zoveel met de levenden, want die moeten verder. Mensen helpen, daar gaat het toch om?"

Link naar Column: klik hier


Het mooiste aan ons vak is toch de omgang met mensen. Iets voor families kunnen en mogen betekenen in een kwetsbare en verdrietige periode. Luisteren met mijn hoofd en hart naar wat nodig is. Vanuit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat je verstaan wordt. In alle rust meedenken en mogelijkheden bespreken zodat er weloverwogen keuzes worden gemaakt. Een mooie, persoonlijke uitvaart is de eerste stap in het proces van loslaten in liefde.


Mijn hobby is het leggen van puzzles. Het leven, vanaf je geboorte tot aan de dood, is een puzzle van ontelbare stukjes van alles wat mooi en verdrietig is. Zo is het ook met het voorbereiden van een uitvaart: alle persoonlijke stukjes aan wensen en ideeën moeten in elkaar passen. Ik ben dankbaar dat ik mijn stukje aan begeleiding en advies mag bijdragen. En als alles gaat zoals bedacht en uitgewerkt, vormt het afscheid één geheel. Hoe mooi is dat!

Overigens, ik ben geen familie van mijn collega Jenny! Het valt ons toe dat wij beiden Vonk heten.