Monicka Vonk


Even voorstellen: ik ben Monicka Vonk, geboren (1990) en getogen in de mooie provincie Drenthe. Sinds 2015 ben ik werkzaam in de uitvaartwereld, verhuisde voor de liefde naar Harderwijk, toen Altiora Uitvaartzorg mijn weg kruiste. De klik was er meteen tussen Anneke en mij. Dezelfde gedrevenheid en passie... Het heeft ertoe geleid dat wij samen tot een overeenkomst kwamen en nu mag ik verantwoordelijk zijn voor Altiora. Hoe mooi is dat!

Mijn hobby is het leggen van puzzles. Het leven, vanaf je geboorte tot aan de dood, is een puzzle van ontelbare stukjes van alles wat mooi en verdrietig is. Zo is het ook met het voorbereiden van een uitvaart: alle persoonlijke stukjes aan wensen en ideeën moeten in elkaar passen. Ik ben dankbaar dat ik mijn stukje aan begeleiding en advies mag bijdragen. En als alles gaat zoals bedacht en neergelegd, vormt het afscheid één geheel. 

Overigens, ik ben geen familie van collega Jenny! Het valt ons toe dat wij beiden Vonk heten.


In 2002 heb ik Altiora Uitvaartzorg opgericht en door de jaren heen hebben heel veel nabestaanden hun vertrouwen aan Altiora geschonken. Het is moeilijk een definitie te geven voor persoonlijke uitvaartzorg, maar ik denk dat "leven en herinneren op uw eigen manier" het beste omschrijft waar wij voor staan. En niet onbelangrijk: wij zijn gewoon een mooi vrouwenteam die staat voor kwaliteit, rust en aandacht. Ik heb in Monicka Vonk een fantastische gelijkwaardige opvolger gevonden en daarmee is de toekomst van Altiora veilig gesteld voor allen die een beroep willen doen op onze dienstverlening. Ik blijf betrokken, hoe kan het anders, en hoop zeker wat betreft het begeleiden van een uitvaartplechtigheid nabestaanden te kunnen helpen.  

Link naar Column: klik hier


Het mooiste aan ons vak is toch de omgang met mensen. Iets voor families kunnen en mogen betekenen in een kwetsbare en verdrietige periode. Luisteren met mijn hoofd en hart naar wat nodig is. Vanuit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat je verstaan wordt. In alle rust meedenken en mogelijkheden bespreken zodat er weloverwogen keuzes worden gemaakt. Een mooie, persoonlijke uitvaart is de eerste stap in het proces van loslaten in liefde.


Een uitvaart laat een afdruk achter. Alles wat was, wat is gebeurd en wat gaat komen staat gegrift in je hart. En daarom is het zo belangrijk dat de juiste keuzes worden gemaakt. En ik mag families daarbij helpen en hen ondersteunen. "Zorg dragen voor" is met mij verweven en het is bijzonder om dat in mijn werk te mogen uitdragen!