Begrafenis


Meestal kiezen mensen voor begraven omdat ze willen dat hun lichaam door de tijd één wordt met de aarde. Religie of de nog lichamelijke aanwezigheid van de overledene kan eveneens een reden zijn. Een begraafplaats vormt een belangrijke plaats in een gemeenschap, bij nabestaanden en rouwenden. Een plaats om terug te keren en het graf te verzorgen. Wilt u meer weten over de kosten van begraven en de mogelijkheden in onze regio? Wij zijn op de hoogte en adviseren u graag.
 
De afscheidsdienst voorafgaand aan de begrafenis vindt meestal plaats in een kerk of in de aula bij de begraafplaats. In beiden kan ook de condoleance en/of ontmoeting plaatsvinden. Natuurlijk staan wij open voor andere/alternatieve locaties. Het komt voor dat de graflegging, bijvoorbeeld in een familiegraf elders, buiten ons werkgebied is, maar natuurlijk mag u ook daarin op ons rekenen. Altiora geeft de nabestaanden, voor op het graf, een handgeschilderde naamtegel. Niet één is dezelfde, ze zijn allen uniek en persoonlijk. U kunt vervolgens alle tijd nemen totdat u er aan toe bent een steenhouwerij te benaderen.

Natuurbegraven betekent eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur. Een eco-uitvaartkist of wade past hierbij. Op natuurbegraafplaatsen worden geen grafmonumenten geplaatst. Op de Veluwe zijn drie mogelijkheden: natuurbegraafplaats Heidepol, aan de noordkant van Arnhem, natuurbegraafplaats Elspeterbos te Elspeet en natuurbegraafplaats Westerwolde te Assel, bij Hoog Soeren.  

Meer over ons werkgebied: klik hier
Meer over plechtigheidsbegeleiding: klik hier