Opbaren

de mogelijkheden

Voorgoed afscheid nemen van een dierbare is een emotionele gebeurtenis. Dat doen we het liefst in de vertrouwde thuisomgeving. Altiora Uitvaartzorg beschikt over prima materialen voor een thuisopbaring. Vanzelfsprekend kan deze opbaring ook plaats vinden in het huis van één van de naasten. Maar niet ieder huis is geschikt of soms ziet men er tegenop om steeds mensen over de vloer te hebben.

Dan is Afscheidshuis Altiora, aan de Horsterweg 39 te Ermelo, een heel mooi alternatief. Het rijksmonument biedt rust, geborgenheid en harmonie aan onze nabestaanden. Afscheid nemen kan in het Afscheidshuis in uw eigen stijl en op uw persoonlijke manier. U krijgt een sleutel die vrijheid geeft te komen en te gaan wanneer ú dat wilt. U kunt familie en vrienden ontvangen, een kopje koffie of thee zetten. Maar u kunt er ook alleen zijn, uw eigen verdriet ruimte geven, muziek luisteren en mijmeren. De sfeer in Afscheidshuis Altiora is intiem en dat willen wij graag zo houden. De ruimte is ook zeer geschikt voor een rustige condoleance en voor het houden van een afscheidsplechtigheid in kleine besloten kring. Vanwege de goede bereikbaarheid wordt het Afscheidshuis, ook door nabestaanden buiten Ermelo, zeer gewaardeerd.

Sinds enige jaren is een 'tijdelijke balseming' van het lichaam toegestaan in Nederland. Het is een lichte conservering van het lichaam en wordt uitgevoerd door een erkende thanatopraxeur. In bijzondere gevallen van overlijden, bijvoorbeeld een plotseling overlijden, een overlijden na een ongeval of omdat familie nog moet overkomen en dat tijd vraagt, adviseert Altiora deze behandeling. Zeker vanuit haar visie dat een ieder de kans moet hebben om persoonlijk afscheid te nemen. Als het lichaam deze behandeling heeft gehad is het ook mogelijk zonder koeling op te baren. Altiora Uitvaartzorg heeft goede contacten met gekwalificeerde thanatopraxeurs.

Meer over Afscheidshuis Altiora: klik hier