Putten

Integer en ondernemend

Opbaren: Naast de opbaring bij u thuis is Afscheidshuis Altiora zeer goed bereikbaar en centraal gelegen, ook als u in Putten woont. Het is een geliefd en monumentaal opbaarhuis en beschikbaar voor allen waarvoor wij een uitvaart mogen verzorgen. Ook de aula bij Schootmanshof biedt een opbaarmogelijkheid.

Begrafenis: De gemeente Putten heeft drie gemeentelijke begraafplaatsen: de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg Noord, de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Engweg Zuid en de Algemene Begraafplaats Schootmanshof aan de Hoflaan. Bij de Algemene Begraafplaats Schootmanshof worden nog nieuwe graven uitgegeven. Bijzetting in een bestaand graf is op alle begraafplaatsen mogelijk. U mag rekenen op ons advies.

Op de Algemene Begraafplaats Schootmanshof staat het Immatera monument.
Kinderen die zijn geboren bij een zwangerschapstermijn van korter dan 24 weken, kunnen worden begraven in het grasveld bij het Immatera monument. Het is een plek om uw kindje te gedenken zonder dat u een volledige begrafenis of crematie hoeft te regelen. Ouders kunnen een herinneringstraan met zelf gekozen inscriptie bevestigen aan het monument. Deze herinneringstraan is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken.  De inscriptie moet u zelf verzorgen.

Crematie: De dichtstbijzijnde crematoria zijn gevestigd in Leusden, Ugchelen (Apeldoorn), Lelystad en Zwolle. Alle crematoria hebben prima faciliteiten, waaronder de aula en koffiekamer. Begraafplaats Schootmanshof en het crematorium beschikken over diverse mogelijkheden om het as een bestemming te geven.

Afscheidsbijeenkomst: Aan een uitvaart gaat normaliter een afscheidsplechtigheid vooraf. In uw eigen vertrouwde kerk of in het crematorium. Bij de Algemene Begraafplaats Schootmanshof bevindt zich de aula. In de aula kunt u een herdenkingsdienst houden. Altiora Uitvaartzorg maakt ook gebruik van de Lukaskerk op Landgoed Veldwijk. Een sfeervol kerkgebouw met een multifunctionele functie en zeer geschikt voor een condoleance en afscheidsbijeenkomst. Als u wilt kan Altiora u helpen het afscheid in uw eigen stijl en op uw eigen persoonlijke manier vorm te geven.

Link naar Plechtigheidsbegeleiding: klik hier