Harderwijk / Hierden

Alom veelzijdig

Opbaren: Naast de opbaring bij u thuis is Afscheidshuis Altiora zeer goed bereikbaar en centraal gelegen, ook als u in Harderwijk woont. Het is een geliefd en monumentaal opbaarhuis en beschikbaar voor allen waarvoor wij een uitvaart mogen verzorgen. Daarnaast behoort een opbaring in een rouwkamer bij begraafplaats Elzenhof tot de mogelijkheden.

Begrafenis: Harderwijk heeft twee gemeentelijke begraafplaatsen: Oostergaarde aan het Oosteinde en Elzenhof aan de Walstein. Sinds 2003 wordt voornamelijk nog begraven op de nieuwe begraafplaats Elzenhof en incidenteel biedt Oostergaarde ook nog mogelijkheden voor het aanschaffen van een graf. U mag rekenen op ons advies.

Op begraafplaats Elzenhof is een gemeenschappelijk gedenkplek voor overleden kindjes jonger dan 24 weken. Naast het veldje staat een gedenkboom waar u uw kind op uw eigen manier kunt gedenken door bijvoorbeeld bloemen neer te leggen of een kaarsje te branden. Rondom de gedenkboom staat een hekwerkje. Hieraan kunt u een metalen blaadje hangen, waarop u de naam van uw kindje, een gedicht of een persoonlijke tekst kunt laten graveren. De gedenkplek is speciaal ontworpen door kunstenares Karola Pezarro. Het is een plek om uw kindje te gedenken zonder dat u een volledige begrafenis of crematie hoeft te regelen.

Crematie: De dichtstbijzijnde crematoria in de regio zijn gevestigd in Leusden, Ugchelen (Apeldoorn), Lelystad en Zwolle. Allen hebben prima faciliteiten, waaronder de aula en koffiekamer. Oostergaarde en Elzenhof, maar ook het crematorium beschikken over diverse mogelijkheden om het as een bestemming te geven.

Afscheidsbijeenkomst: Aan een uitvaart gaat normaliter een afscheidsplechtigheid vooraf. In uw eigen vertrouwde kerk of in het crematorium. Daarnaast hebben de begraafplaatsen Oostergaarde en Elzenhof een eenvoudige aula waarvan u gebruik kunt maken. Altiora Uitvaartzorg maakt veel gebruik van de Lukaskerk op Landgoed Veldwijk. Een sfeervol kerkgebouw met een multifunctionele functie en zeergeschikt voor een condoleance en afscheidsbijeenkomst. Als u wilt kan Altiora u helpen het afscheid in uw eigen stijl en op uw eigen persoonlijke manier vorm te geven.

Link naar Plechtigheidsbegeleiding: klik hier