Ermelo

Vitaal en zorgzaam

Opbaren: Afscheidshuis Altiora, in het hart van Ermelo, is een geliefd en monumentaal opbaarhuis en beschikbaar voor allen waarvoor wij een uitvaart mogen verzorgen. Vanzelfsprekend verzorgen wij ook thuisopbaringen, afhankelijk van de omstandigheden: in de uitvaartkist of op bed.

Begrafenis: Gemeentelijke Begraafplaats Koningsvaren kent een Rooms Katholiek en een algemeen gedeelte. De begraafplaats is sinds 1917 in gebruik en heeft een parkachtig karakter. De gemeente kent diverse grafuitgiften. U mag rekenen op ons advies. Bij de ingang van Begraafplaats Koningsvaren ligt aula De Varenhof. Altiora Uitvaartzorg kan de aula, namens u, voor de uitvaartplechtigheid afhuren.

Sinds 2014 kent de begraafplaats ook particuliere kindergraven en een immaturenveld voor levenloos geboren kinderen, na een zwangerschap van minder dan 24 weken. Het is een plek om uw kindje te gedenken zonder dat u een volledige begrafenis of crematie hoeft te regelen. Rondom de gedenksteen met 7 sterren kunt u klein rond gedenksteentje leggen op de plaats van het afgebroken leven.

Crematie: De dichtstbijzijnde crematoria in de regio zijn gevestigd in Leusden, Ugchelen (Apeldoorn), Lelystad en Zwolle. Alle crematoria hebben prima faciliteiten, waaronder de aula en koffiekamer. De Gemeentelijke Begraafplaats Ermelo en het crematorium beschikken over diverse mogelijkheden om het as een bestemming te geven.

Afscheidsbijeenkomst: Aan een uitvaart gaat meestal een afscheidsplechtigheid vooraf. In uw eigen vertrouwde kerk of in het crematorium. Daarnaast maakt Altiora Uitvaartzorg veel gebruik van de Lukaskerk op Landgoed Veldwijk. Een sfeervol kerkgebouw met een multifunctionele functie en zeer geschikt voor een condoleance en afscheidsbijeenkomst. Als u wilt kan Altiora u helpen het afscheid in uw eigen stijl en op uw eigen persoonlijke manier vorm te geven.

Link naar Plechtigheidsbegeleiding: klik hier