Nieuws / Corona

Corona en meer

Het uitvaartvak is prachtig mooi, maar vraagt ook offers. Vooral de onregelmatigheid eist haar tol op de lange termijn. Hillegonda van de Guchte verlaat na 12 jaar Altiora Uitvaartzorg en daarmee het uitvaartvak. Zij wisselt haar 'zwarte' jas in voor een 'witte' en doet haar herintrede bij een tandartsenpraktijk. Ik ben dankbaar voor haar trouwe en professionele inzet voor Altiora Uitvaartzorg. Ze werd enorm gewaardeerd door families en door ons, ze was een fantastische collega. Wij wensen haar alle goeds toe voor de toekomst, we zullen haar missen!

Haar plaats is ingenomen door Myrna Ronhaar. Ik heb het volste vertrouwen in haar en nu al hoort ze er helemaal bij. Zo blijven Adrienne, Myrna en ik een team waar u op kunt rekenen! 

Anneke Morsink

Corona

Wat hebben de afgekondigde Corona-overheidsmaatregelen voor effect op uw uitvaart?

Wij vragen u, bij uw telefonische melding, of Corona/Covid-19 doodsoorzaak is en of naasten griepverschijnselen hebben zoals koorts, hoesten en niezen. Ook wij hopen dat het uitvaartgesprek in uw eigen omgeving kan, maar wij hebben altijd ons Afscheidshuis achter de hand. Wat betreft opbaren: dat kan thuis of in ons Afscheidshuis.

Dit zijn de laatste voorschriften van het RIVM m.b.t. de uitvaart:
De bijeenkomst bij een uitvaart is tot max. 100 klachtenvrije en aangemelde personen. De 1,5 mtr. afstand blijft gelden, dus het aantal personen dat fysiek de uitvaart kan meemaken is afhankelijk van de grootte van de ruimte in uitvaartcentra en crematoria. Altiora is op de hoogte van alle mogelijkheden. Mondkapjes zijn wettelijk verplicht, maar eenmaal gezeten kunt u deze afdoen. Overige betrokkenen kunnen veelal digitaal (livestream) de dienst of plechtigheid volgen.